onsdag 29 september 2010

Höstmys!

Ibland får man frågor som vad är din favoritfärg? Vilken är din favoritfilm? eller Vilken tycker du är den bästa årstiden?

Själv tycker jag att det kan vara svårt att svara på sådana "svart vita" frågor. För mig beror det helt på humör, om jag är sugen på spänning eller romantik (kanske skall ha en favoritfilm i varje genre?) eller vilken tid på året det är.

Oftast är jag sugen på den årstiden som kommer, men jag kan faktiskt också gå och helt plötsligt bli sugen på jul mitt i sommaren. Alla årstider har ju fördelar och nackdelar, men jag har kommit på mina favoritdelar av det svenska året, tiden mellan varje årstid!
När det blir kallt ute och frosten ligger på gräset när du kommer ut på morgonen och man går och väntar på snön.
Precis när det mesta av snön smält bort i små bäckar (kan dock vara utan slasket) och fåglarna börjar sjunga.
När löven precis slagit ut och är sådär knallgröna och man kan gå barfota första gången på året.
Eller som nu, när löven precis börjar bli gula och falla, solen skiner och luften är helt klar.

Jag går helt enkelt runt och höstmyser och har av någon anledning fått dille på att koka soppa! så förutom varm choklad med minimarshmallows på, kommer här mina (hittills 2st) hemmagjorda recept på soppa! (börjar bli mer och mer en matblogg nu va? haha)

Champinjonsopppa.
  • Fräs ca 500g champinjoner och en gullök i kastrull med salt och peppar.
  • Häll i grönsaksbuljong (eller kyckling) utspädd i ca 4dl kokhett vatten (OBS! börja med hälften och häll i resten i slutet beroende på hur lös du vill ha soppan) ca 2,5dl matgrädde och lite vitvinsvinäger.
  • Mixa med stavmixer. Om du vill häll även i lite kalvfond. Låt koka, klart!
kan med fördel serveras med lite knaperstekt bacon

Tomatsoppa (uppdaterad sen sist)
  • Koka 1kg tomater i vatten. Ta ut och låt svalna innan du drar bort skalet. Dela i mindre delar och lägg i kastrull. 
  • Riv 1 stor morot, hacka 1 rödlök, vitlök efter smak och lite färsk basilika (går med torkad) lägg i med tomaterna. Salta, peppra och låt puttra en stund.
  • Häll i matgrädde (även här kan man använda lite kalvfond om man vill) och låt koka. Klart!
Servera med en klick creme fraiche. Var faktiskt ännu godare dagen efter den tillagats!

Hoppas det smakar :)
kärlek Becks

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar