måndag 13 december 2010

Lucia!

Glad lucia! eller vad säger man?
Varit på julkonsert i vasakyrkan. Behövdes lite julstämning efter massor med plugg idag.

Jag undrar när man slutade med att lussa för varandra? När jag var liten brukade jag gå upp tidigt och göra frukost till mina föräldrar, klämma in mina småsyskon i sina lucialinnen (yes brorsan fick vara dumstrut) och gå upp och sjunga för våra föräldrar.

Sen så har vi den luciamorgonen då jag väckte mina föräldrar (vet inte om mina syskon fanns då) och sjöng (med min då nasala stämma, kanske är det fortfarande?) i ca en kvart. Var ju såklart tvungen att framföra alla julsånger jag lärt mig. Mamma har senare berättat om hur de satt och skruvade på sig och undrade när jag var klar. De var ju såklart tvungna att sitta kvar i sängen och lyssna och le.

Så för Ts bästa sov jag när han gick upp, men det hade ju faktiskt varit trevligt om han lussat för mig...

1 kommentar:

  1. Det är underbara Luciaminnen som man minns och njuter av. Saknar det också en hel del. När Thomas kom in i bilden drog du med även den stackaren. Repertoaren var nog minst en kvart. jag har aldrig hört någon som kan så många julsånger och med så många verser. Visste knappt det fanns!I år var nog första lusse utan att någon sjöng för oss. Jag beklagade mig på jobbet och berättade stolt om min dotter som släpade upp sina stackars sömndruckna småsyskon med pepparkakor och lussebullar och sen tog och sjöng för oss så länge så vi nästan somnade om.
    Puss för fina minnen! Saknade dig i går morse....

    SvaraRadera